Το Κτίριο

Ξενοδοχεία Κέρκυρας - Το Κτίριο


Ξενοδοχεία στην Κέρκυρα - Το κτίριο

Το Ξενοδοχείο Corfu Secret έχει κτιστεί στην πλαγιά του Αγίου Μάρκου, 600 μόλις μέτρα από την πανέμορφη παραλία του Ύψου και 2 χιλιόμετρα περίπου από την παραλία Μπαρμπάτι κυριολεκτικά μέσα σ' ένα καταπράσινο και ήσυχο περιβάλλον ανήκει δε στις κατηγορίες πολυτελή - ρομαντικά και μπουτίκ ξενοδοχεία Κέρκυρας.

Την αρχιτεκτονική μελέτη ανέλαβαν και εκτέλεσαν δύο από τις πλέον γνωστότερες αρχιτέκτονες - μηχανικούς της Αθήνας, με στόχο και επιθυμία της ιδιοκτήτριας εταιρίας αφενός ο κτιριακός όγκος να ενσωματωθεί με το περιβάλλον διακριτικά χωρίς να προβάλλεται και να ενοχλεί οπτικά και αφετέρου η μορφή και οι γραμμές του κτίσματος να είναι παραδοσιακές και συνάμα να δίνουν την αίσθηση ενός κερκυραϊκού αρχοντικού του περασμένου αιώνα διαφοροποιώντας το από άλλα ξενοδοχεία στην Κέρκυρα. Η μορφή του οικοπέδου χαρακτηρίζεται από δύο βασικά στοιχεία δηλαδή από το μεγάλο μήκος σε σχέση προς το πλάτος (62.000 μ. προς 15 μ. - στενόμακρο) και από την έντονη κλίση του εδάφους με υψομετρική διαφορά μεταξύ δρόμου (πρόσοψης) και πίσω μέρους τουλάχιστον 22 μ.

Με τα δεδομένα αυτά επελέγη η λύση της ανάπτυξης σε σκαλωτά επίπεδα, με αποτέλεσμα αφ' ενός να επιτυγχάνεται πλήρης προσαρμογή των κτιριακών όγκων στη μορφολογία του εδάφους και αφ' ετέρου να δημιουργούνται ανεξάρτητοι χώροι των δωματίων, που παρέχουν την άνεση, την αίσθηση και την ευχέρεια της μονοκατοικίας, ενώ ταυτόχρονα το δώμα του υποκείμενου επιπέδου γίνεται βεράντα του υπερκείμενου.

Το ξενοδοχείο Corfu Secret αναπτύσσεται σε επτά επίπεδα που έχουν υψομετρική διαφορά το πρώτο από το τελευταίο 22μ. Έτσι εξασφαλίζεται μια ανεμπόδιστη και πανοραμική θέα προς την θάλασσα Ιονίου και το γύρω φυσικό καταπράσινο περιβάλλον της Κέρκυρας. Συνολικά η μονάδα διαθέτει 23 δωμάτια, δηλαδή τέσσερα δωμάτια σε κάθε στάθμη που μεταξύ τους επικοινωνούν με άνετα αίθρια κλιμακοστάσια, τα οποία έχουν ενδιάμεσα πλατύσκαλα.

Στο τελευταίο επίπεδο βρίσκεται η πισίνα με έκταση 86 μ2. όπου μέρος αυτής χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή της παιδικής πισίνας καθώς και το μικρό υπαίθριο μπαρ που εξυπηρετεί τις ανάγκες των λουομένων.

Στην κατασκευή του Corfu Secret χρησιμοποιήθηκαν μετά από μελέτες, τα καταλληλότερα υλικά ώστε να δώσουν κυρίως ένα συμπαγές και ασφαλές αποτέλεσμα.